Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/karatepl/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/karatepl/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/karatepl/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/karatepl/public_html/wp-settings.php on line 530 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/karatepl/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/karatepl/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/karatepl/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Каратистите от Спартак отчетоха най-успешната си състезателна година | Карате Плевен

Карате Плевен

Каратистите от Спартак отчетоха най-успешната си състезателна година

16 ноември 2010

Състезателите на карате клуб “Спартак-Плевен” се завърнаха с пълен комплект отличия от Държавното първенство по карате за юноши и девойки до 18 год. До последно те водеха и в комплексното класиране по златни медали, като само допълнителните показатели оставиха клуба на престижното 3-то място, информират от клубната управа.


Тази година изданието на първенството се проведе на 13 и 14 ноември в Добрич и събра 122 състезатели от 23 клуба от цялата страна. Държавното първенство беше и първият етап от селекцията за предстоящото през февруари в Сърбия  Европейско първенство за юноши и девойки от 14 до 21 год.

Състезателите на СКК “Спартак-Плевен” завоюваха 3 златни и 4 бронзови медала.

Първият състезателен ден се надпреварваха 14-15 годишните, където клубът беше представен от петима състезатели. В дисциплината ката единственият представител на клуба Росица Николова се класира на трето място с две победи и една загуба на полуфинала от състезателка на Торнадо-Хасково Моника Христова.

На кумите юношите старша възраст пожънаха голям успех - 2 златни и 1 бронзов медал. Шампион за 2010 год. в категория до 63 кг. стана 13-годишният възпитаник на плевенското Спортно училище и Карате клуб “Спартак-Плевен” - Петър Петров. След 3 убедителни победи талантливият юноша, който е и най-младият в категорията, стана шампион и се пребори за участие на Европейското първенство в Сърбия през 2011 год.

Другият държавен шампион в категория до 70 кг. от клуба е Даниел Попов, който също започва да се готви за Европейското първенство.

Бронзов медал в категория + 70 кг. спечели Венцислав Панковски. Венци потвърди постижението си от състезанието през изминалата седмица, на което също спечели бронзовото отличие в тежката категория.

Представителката при девойките Мариана Вълчева също спечели бронзов медал след 2 победи и 1 загуба от Балканската шампионка Джулия Сотирова.

През 2-ия състезателен ден се излъчиха победителите при 16-17 годишните.

Там клубът отново излъчи шампион на България - Димитър Димитров. Юношата спечели четвъртия си златен медал за тази състезателна година и най-значим, защото той му отреди място в Националния отбор за Европейското първенство, където Димитър ще представи България в кат. до 55 кг.

Любомир Димитров е бронзов медалист при 16-17 годишните юноши. Той заедно с Росица ще се подготвя за Балканско първенство през 2011 год.

С този значителен успех на юношеската школа на клуба завърши състезателната година за СКК “Спартак-Плевен”. Треньорският щаб, както и ръководството на клуба, отчитат 2010 год. като най-успешната година от създаването на клуба до този момент.

Състезателите на плевенския Спартак спечелиха 62 медала от наши и международни състезания - 38 финала, от които 19 са златните медали и общо 19 медали от международни състезания. Трикольорът на България тази година се издигна 2 пъти в чест на състезатели на “Спартак-Плевен”. Това са Тодор Тодоров, който стана балкански шампион и Бетина Кисьова, която за втора поредна година е вицебалканска шампионка.

Изключителен принос за успехите имат не само амбицията на състезателите и качествената работа на специалистите в клуба, но и помощта на Спортно училище в Плевен, отчита ръководството на Спартак.

До края на календарната година предстои състезание за най-малките, които ще се състезават за Купата на Клуба на 20 ноември от 10.00 часа в зала „Волейбол” на Комплекс „Спартак”. Най-очакваното за годината събитие ще се състои на 26 ноември от 16.00 часа в клуб „Модерно”- това е празничния коктейл по повод успешно приключилата спортна година.

Събитието ще се проведе под патронажа на депутата Ивелин Николов, член на Постоянната комисия по образование, науката, младежта и спорта. На този празничен за клуба ден ще се събере цялата спортна общественост на град Плевен и ще бъдат наградени най-изявените състезатели на клуба в категории „момичета и момчета до 12 год.” и „юноши и девойки до 18 г.”.

ипотпал © 2024  Всички права запазени. Сайт от Free България и Интернет ресурси. Powered by WordPress CMS | Partnerprogramm Theme